Thank you for sending your enquiry! One of our team members will contact you shortly.
Thank you for sending your booking! One of our team members will contact you shortly.
Návrh Školení
Úvod do ISO 22000
- Přehled systémů řízení bezpečnosti potravin
- Účel a výhody certifikace ISO 22000
- Srovnání s jinými standardy bezpečnosti potravin (HACCP, FSSC 22000 atd.)
Pochopení rámce ISO 22000
- Klíčové součásti ISO 22000:2018
- High-Level Structure (HLS) a její význam
- Integrace s jinými systémy řízení (ISO 9001, ISO 14001)
Nezbytné programy (PRP) a Operační PRP
- Pochopení nezbytných programů
- Stanovení provozních PRP
- Zajištění hygienických a hygienických opatření
Analýza rizik a kritické kontrolní body (HACCP)
- Principy HACCP v ISO 22000
- Provádění analýzy rizik
- Stanovení kritických kontrolních bodů (CCP)
Vývoj a implementace FSMS
- Vyžaduje se klíčová dokumentace a záznamy
- Stanovení cílů bezpečnosti potravin
- Role a odpovědnosti v řízení bezpečnosti potravin
ISO 22000 Interní audit
- Pochopení požadavků interního auditu
- Provedení interního auditu bezpečnosti potravin
- Hlášení a nápravná opatření
Příprava na certifikaci ISO 22000
- Kroky v procesu certifikace ISO 22000
- Běžné výzvy a jak je překonat
- Spolupráce s certifikačními orgány
Soulad a neustálé zlepšování
- Udržování certifikace ISO 22000
- Zavádění strategií neustálého zlepšování
- Právní a regulační soulad v oblasti bezpečnosti potravin
Případové studie a praktické aplikace
- Reálné příklady implementace ISO 22000
- Poučení z úspěšných programů bezpečnosti potravin
- Interaktivní workshop o plánování FSMS
Shrnutí a další kroky
- Klíčové věci z kurzu
- Zdroje pro další učení
- Otázky a odpovědi a diskuse
Požadavky
- Základní porozumění principům bezpečnosti potravin
- Znalost HACCP (analýza rizik a kritické kontrolní body)
- Zkušenosti s výrobou potravin, zajišťováním kvality nebo dodržováním předpisů jsou výhodou
Publikum
- Manažeři bezpečnosti potravin
- Profesionálové na zajištění kvality
- Úředníci pro dodržování předpisů v potravinářském průmyslu
- Vedoucí výroby potravin
- Business manažeři v potravinovém řetězci
14 hodiny